Lokalni producenci i regionalne smaki na bioryneczku w Pasłęku
Bioryneczki, które łączą smaki natury i kultury, na stałe zagościły w kalendarzu lokalnych wydarzeń. Jeden z nich funkcjonuje w Pasłęku.
Stanisława Pańczuk, prezes stowarzyszenia „Łączy Nas Kanał Elbląski” podkreślała, że ich organizacja okazała się doskonałym pomysłem. Na bioryneczkach swoje wyroby prezentują lokalni twórcy z powiatu elbląskiego. Wśród oferowanych produktów znajdują się sery, pierogi, miody, wędliny, wędzone ryby, owoce, warzywa, a także wypieki.
– W przygotowanie każdego produktu wkładamy dużo serca – zaznaczyła Halina Cieśla, prezes Stowarzyszenia na rzecz Rozwoju Wsi Aniołowo.
Bioryneczki odbywają się co sobotę w godzinach 9-12, w Centrum Rozwoju Lokalnego w Pasłęku.
Posłuchaj wypowiedzi
Autor: A. Pastuszka
Redakcja: M. Rutynowski