Mistrzami szkolnej patelni zostali uczniowie z Ostródy
Ryba słodkowodna według przepisu Stanisława Czernieckiego – to tegoroczne danie, za które można było zdobyć tytuł „Mistrza Szkolnej Patelni”.
Po raz 19-ty w Zespole Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie młodzi kucharze walczyli o zwycięstwo. – Tym razem poprzeczka zawieszona była bardzo wysoko – przyznaje przewodniczący jury prof. Jerzy Borowski z Wydziału Nauki o Żywności UWM w Olsztynie:
Tradycyjnie w nagrodę zwycięzca będzie mógł odbyć praktykę u najlepszego mistrza. U kogo w tym roku? – tajemnicę zdradza Małgorzata Świech-Twarowska, dyrektor olsztyńskiego gastronomika:
Tytuł „Mistrza Szkolnej Patelni” zdobyli: Damian Kowaczek i Piotr Więckowski pod okiem trenerki Izabeli Sędackiej z Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora Petöfi w Ostródzie. Drugie miejsce zajął Zespół Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie, a trzecie młodzież ze szkoły gastronomicznej we Francji. (DGrzym/as