Drugi sezon „Radia od kuchni”. Dziś premiera książki z przepisami kulinarnymi
“Radio od kuchni” to audycja popularna nie tylko wśród naszych Słuchaczy, ale także pracowników Radia Olsztyn. Latem, w plenerowej kuchni w radiowym ogrodzie, powstawały pyszne dania. Podsumowaniem sezonu jest drugi tom książki „Radio od kuchni”, który właśnie oddajemy w Państwa ręce.
Będziemy ją rozdawać od godziny 10 w Bliższych Spotkaniach. Słuchajcie audycji prowadzonej przez Izabelę Malewską i Małgorzatę Sadowską, żeby dowiedzieć się, jak można zdobyć egzemplarz tej wyjątkowej książki kucharskiej.
Tym razem do wspólnego gotowania z kucharzami Maciejem Maciejewskim i Dariuszem Barygą zaprosiliśmy lokalnych producentów, a także ludzi ze świata kultury i sportu. Każde spotkanie było okazją do wysłuchania ciekawych opowieści o pracy i pasji naszych gości. Okazało się, że wszystkich łączy miłość do dobrego jedzenia, lokalnych produktów, tradycji kulinarnych, a także chęć odkrywania nowych smaków.
Powstawały potrawy zawierające szczyptę nieoczywistych składników, nutę tradycji i smaków z Warmii, Mazur i Powiśla. Każdy z odcinków miał też motyw przewodni, od pokrzywy zaczynając, a na kapuście kończąc.
Korzystając z regionalnych produktów, można przygotować fantastyczne dania, które będą cieszyć podniebienia. Jak wykorzystaliśmy je w naszej kuchni? Przekonajcie się sami korzystając z wyjątkowych przepisów kulinarnych.
“Radio od kuchni” to obowiązkowa lektura dla tych, którzy na talerzu lubią łączyć tradycję z nowoczesnością. Przepisy są proste, a potrawy pyszne. Jeśli szukacie inspiracji, otwórzcie naszą książkę na dowolnej stronie, włączcie Radio Olsztyn i bawcie się smakami w swojej kuchni.