Kulinarna podróż po regionie. Kolejne wydanie „Radia od kuchni” dla naszych Słuchaczy!
W jubileuszowym roku Radio Olsztyn ruszyło w podróż po regionie w poszukiwaniu oryginalnych smaków. Owocem spotkań z szefami kuchni jest kolejne wydanie książki „Radio od kuchni”. Oddajemy je w ręce naszych Słuchaczy życząc smacznego!
Warmia, Mazury i Powiśle – tu nie tylko jest pięknie, ale i smacznie! Mieszkając lub odpoczywając na tych terenach zachwycać się można uroczymi zakątkami, przyrodą oraz dziedzictwem historycznym. O tym wszystkim w Radiu Olsztyn można usłyszeć codziennie.
Od 70 lat znamy się ze słyszenia. Jesteśmy blisko Słuchaczy i spraw, które ich dotyczą. Dlatego tego lata, w jubileuszowym dla naszej rozgłośni roku, ruszyliśmy w podróż po regionie, w poszukiwaniu oryginalnych warmińsko-mazurskich smaków. Odwiedziliśmy szefów kuchni i restauratorów, którzy pielęgnują dziedzictwo kulinarne, korzystają z produktów od lokalnych dostawców i sprawiają, że nasz region świetnie smakuje. Owocem tych podróży jest kolejna, trzecia już, część książki kucharskiej „Radio od kuchni”. Znajdą w niej Państwo fantastyczne przepisy, sprawdzone receptury i mnóstwo ciekawostek o miejscach, które odwiedziliśmy.
Na radiowej mapie kulinarnej znalazły się: Olsztyn, Galiny, Małdyty, Mikołajki, Reszel, Rozogi, Ryn, Pluski, Elbląg i Szczytno. Dziennikarki Radia Olsztyn Izabela Malewska i Dorota Grzymska właśnie tam szukały siedemdziesięciu smaków regionu. Odnalazły soczyste warzywa i owoce, pomysły na przyrządzanie ryb i mięsa, którym aromatu dodały świeże zioła. Na ich oczach rosły drożdżowe ciasta, lepiły się pierogi, smażyły się plińce i gotowały się pożywne zupy.
Dziennik z kulinarnej wyprawy oddajemy w ręce naszych Słuchaczy zachęcając do poszukiwań „swoich” smaków. Trzecie wydanie „Radia od kuchni” można wygrać w konkursach organizowanych na antenie Radia Olsztyn. Słuchajcie nas codziennie 🙂